Társadalmi egyeztetésre bocsátjuk a közösségi költségvetés általános szabályairól szóló rendelet tervezetét

​​​​Budapest Főváros Önkormányzata társadalmi egyeztetésre bocsátja a Fővárosi Közösségi Költségvetés általános szabályairól szóló rendelet tervezetét. 

A közösségi költségvetés a 2020-as indulása óta több tízezer budapestit mozgatott meg (az első évben körülbelül 13 000, a második évben körülbelül 22 000 szavazat érkezett). A közösségi költségvetés megvalósítása során az elmúlt két évben felgyűlt tapasztalatok alapján a Fővárosi Önkormányzat előkészítette a programra vonatkozó fő szabályok rendeleti szintű szabályozását. Ez a program tartalmát, működését lényegesen nem változtatja meg, azonban kiszámítható, stabil keretet ad.  

A társadalmi egyeztetés első fázisa, a rendelet koncepciójának társadalmi egyeztetése 2023. május 2-14. között zajlott le. Az ennek során beérkezett véleményekért ezúton mondunk köszönetet minden résztvevőnek. A véleményeket és az ezekre adott válaszainkat összefoglaló táblázat a lap alján található linken érhető el. A rendelet normaszövegének tervezete, amelyről jelen társadalmi egyeztetés szól, ezeket figyelembe véve készült el. 

A rendelet tervezetével kapcsolatban 2023. szeptember 19, 16 óráig van lehetőség az írásbeli vélemények, hozzászólások megküldésére a nyitott@budapest.hu elektronikus levelezési címre

Annak érdekében, hogy a lehető legrészletesebben megvitathassuk a felmerülő kérdéseket, minden érdeklődőt várunk egy másfél órás online konzultációra 2023. szeptember 14-én délután 15:30 órakor. A konzultáció valamennyi érdeklődő számára nyitott, erre a hivatkozásra kattintva lehet a beszélgetéshez csatlakozni. Az eseményről a jegyzőkönyv elkészítése érdekében kép- és hangfelvétel készül.  

A rendelet szövegének véleményezését követően – az észrevételeket, megjegyzéseket, javaslatokat figyelembe véve – a Fővárosi Közgyűlés várhatóan a 2023. szeptemberi végi ülésén tárgyalja a rendelettervezetet​.

Köszönjük értékes hozzájárulását a rendelet megalkotásához! 

A közösségi költségvetés általános szabályairól szóló rendelet tervezete, valamint a koncepció társadalmi egyeztetése során beérkezett véleményeket összefoglaló táblázat ide kattintva tölthető le. 

Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva érhetik el.