Pályázati felhívás „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” elismerő címre

​Immár másodszor nyílik meg a lehetőség, hogy budapesti civil szervezetek Az Év Fővárosi Civil Szervezete” díj keretében széles körben bemutatkozzanak és induljanak az elismerő címért.  

A Fővárosi Önkormányzat ismét pályázatot hirdet Az Év Fővárosi Civil Szervezete” elismerő címre. A cím elnyerésével 1 millió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár, emellett a nyertes szervezet egy éven keresztül (2024. február 1. és 2025. február 1. között) használhatja saját kommunikációjában Az Év Fővárosi Civil Szervezete” megnevezést. 

Hogyan lehet pályázni? 

Pályázatot 2023. szeptember 17-ig lehet leadni a következő hivatkozáson elérhető pályázati űrlap kitöltésével: https://bit.ly/fovarosicivildij2024, és a pályázati felhívás kötelező mellékleteinek (1. és 2. sz. melléklet, valamint a szervezet tevékenységét bemutató max. 5 db fotó) kitöltött és aláírt példányainak megküldésével a civiliroda@budapest.hu e-mail címre. 

Személyesen is lehet pályázatot leadni, ebben az esetben az online elérhető űrlap kitöltése helyett a pályázati felhívás kötelező mellékletein felül a 3. sz. mellékletét is ki kell tölteni és a Főpolgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálatán​ leadni. 

Minden leadott anyagot hiteles aláírással kell ellátni, kivéve a szervezet munkáját bemutató fotókat. 

Ki pályázhat? 

A címre bármely civil szervezet pályázhat, amelynek székhelye és tényleges működési területe Budapesten van, amely legalább egy éve végez tevékenységet, amely a Civil törvény értelmében civil szervezetnek minősül (civil társaságok, egyesületek és alapítványok), és amely az elmúlt 5 évben nem nyerte el a címet. 

Ki dönt a nyertesről? 

A legjobb 10 pályázó közül (akiket a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált, és adott évben nem pályázó szervezetek rangsorolása alapján választ ki a Fővárosi Önkormányzat) a budapesti lakosság szavazhatja meg 2023. december 1. és 2024. január 15. között a címet elnyerő szervezetet.
   
Az elismerő címről bővebben a https://civil.budapest.hu/civildij/ oldalon tájékozódhat. 

Kérjük, pályázat leadását megelőzően alaposan tanulmányozza át a felhívás és mellékleteinek szövegét! 

Pályázati felhívás és mellékletek: