Októberben ülésezik újra a Nyitott Budapest civil munkacsoport

A Nyitott Budapest civil munkacsoport 2023. október 24-én 15.30 órai kezdettel találkozik idén másodszorra.

A Zöld, az Esélyteremtő és Nyitott 2021-ben, a Fiatal és Aktív Budapest munkacsoportok idén indultak el, hogy a civil-önkormányzati párbeszédet a legfontosabb fővárosi témák mentén erősítsék. A Nyitott Budapest munkacsoport fókuszában az állampolgári részvétel, az átláthatóság, az innováció, valamint a kultúra értékeinek megőrzése és fejlesztése áll.

A következő ülésen a munkacsoport két, a közösségi költségvetéshez kapcsolódó napirendi pontot fog megvitatni. Az egyik a közösségi költségvetés 2022/23-as éves ciklusa, illetve a korábbi években nyertes ötletek megvalósításának jelenlegi állása. A másik tervezett téma a fővárosi közösségi költségvetés rendelete, a 2023/24-es ciklus szabályaiban beálló változásokkal kiegészítve. 

A munkacsoporttagok október 14-ig tehetnek javaslatot új napirendi pont felvételére, ezeket a civiliroda@budapest.hu címre várjuk. 

Az ülés ezúttal is hibrid módon fog zajlani, így személyesen a Fővárosi Önkormányzat épületében és online is lehetőség lesz a csatlakozásra. Az ülés mindenki számára nyitott, azonban a személyes jelenléthez regisztráció szükséges, melyet október 20-ig, péntekig, ezen linken lehet elvégezni: kattintson ide a regisztrációs űrlap kitöltéséhez. Az önkormányzat épületébe (1052 Budapest, Városháza u. 9-11.) való belépéshez szükséges információkat a regisztrációt követően fogjuk kiküldeni. Online a következő linkre kattintva tud csatlakozni az eseményhez: kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz. 

Az ülésre szóló meghívót innen lehet letölteni. 

A munkacsoportok üléseiről készült korábbi anyagok itt érhetők el.   

Ha szervezete szeretne valamelyik munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken teheti meg.