Megújul a margitszigeti szökőkút zenei programja

A m​argitszigeti szökőkút és annak zenei programja a Főváros egyik legnépszerűbb ingyenes turisztikai látványossága: május és október között tömegek várják a helyszínen, hogy minden egész órában megszólaljon a zene és elinduljon a kifejezetten zenére komponált egyedi vízi műsor, amely sötétedés után fény- és filmvetítéssel is kiegészül. 

A délelőtt folyamán kisgyerekes családok és ovis csoportok érkeznek a gyerekdalok miatt, az esti programot pedig tapsviharral köszöntik a látogatók, ebből is látszik, hogy milyen fontos a budapestiek és a Budapestre látogatók életében ez a különleges zenei műsor. A zenékhez kapcsolódó vízi látványt 155 fúvóka egyedileg hozza létre.

A méltán népszerű és kedvelt látványosság Budapest 150. születésnapja alkalmából megújul, a zenei programban helyet kapnak a korszakalkotó komolyzenei művek mellett a legfiatalabbak kedvenc gyerekdalai, a könnyűzenei válogatáson belül pedig külön blokkban szerepelnek a fővárost témaként feldolgozó Budapest-dalok is.

A megújulásnak részesei lehetnek a fővárosiak is: a Főváros vezetése fontosnak tartja, hogy társadalmi egyeztetés előzze meg a szökőkút új zenei programjának kialakítását, és a budapestiek dönthessék el, milyen dalokat szeretnének hallani a Margitszigeten. 

Ezen a szavazólapon rangsorolhatjuk, hogy melyik dalokat szeretnénk jobban, és melyeket kevésbé hallani a szökőkút műsorán.​ A szavazásra jelölt dalok során a kivitelezővel egyeztetve olyan dalok kerülhettek fel, amelyekhez látványos vízkép programozható. 

A szavazáson kialakult sorrend alapján a BKM FŐKERT együttműködő partnere, a Ganz Hydro Kft hozza majd létre a megújult zenei programot, melyet május 6-tól lehet majd meghallgatni a Margitszigeten.