Lezajlott a „Nyitott Budapest” munkacsoport idei első ülése

2023. július 3-án lezajlott a Fővárosi Önkormányzat állampolgári részvétellel, átláthatósággal, innovációval, valamint a kultúra értékeinek megőrzésével és fejlesztésével foglalkozó civil munkacsoportjának első 2023-as plenáris ülése.  

Az eseményen a Fővárosi önkormányzat munkatársain kívül 9 civil szervezet képviselője vett részt. Az ülésen két napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: Elsőként az üresen álló önkormányzati ingatlanok civil hasznosításáról, a tervezett rövidtávú hasznosítási projektre kiírt pályázat tanulságairól, kapcsolódó civil visszajelzésekről esett szó. Ugyancsak kitárgyalásra került a Budapesti Polgári Kezdeményezés, annak eddigi tapasztalatai és lehetséges fejlesztési irányai. 

A Nyitott Budapest egyike az elmúlt években indult öt civil munkacsoportnak, mely a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumként működik. A Nyitott, az Esélyteremtő, a Zöld, a Fiatal és az Aktív munkacsoportokba bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak.  
 
Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható​, a munkacsoportok korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el. ​