Közmeghallgatás a Városházán

A Fővárosi Közgyűlés 2023. október 25-én (szerdán) 17.00-tól

 

közmeghallgatást

 

tart. A közmeghallgatást a budapest.hu honlapon élőben közvetítjük.A közmeghallgatást online követők a közmeghallgatás első 45 percében küldhetik be kérdéseiket. Ezeket a kérdéseket ugyanúgy figyelembe fogjuk venni, mintha személyesen jelentek volna meg: a főpolgármester a közmeghallgatás keretében, vagy azt követően írásban válaszol.​


Online kérdésbeküldő űrlap

(a közmeghallgatás első 45 percében érhető el)Mi az a közmeghallgatás?

A közmeghallgatás egyfajta lakossági fórum, ahol bárki kérdéseket tehet fel helyi közügyekkel kapcsolatban. A felmerülő kérdésekre az adott önkormányzat helyben a közmeghallgatás keretében, vagy azt követően írásban válaszol, legkésőbb 15 napon belül. A közmeghallgatás segítségével kétirányú kommunikáció jöhet létre a helyi lakosok és a helyi döntéshozók között.

 

Milyen kérdést lehet feltenni?

A feltett kérdéseknek olyan ügyet kell érintenie, amely közérdekű, és amelyről a döntés a helyi önkormányzat hatáskörébe esik. Így például nincs lehetőség állami hatáskörű, vagy egyedi hatósági ügyek (pl. közterület-használati engedély) megtárgyalására.

 

Ki vehet részt, ki tehet fel kérdést?

A közmeghallgatások nyilvánosak és azokon bárki részt vehet, illetve kérdezhet.​A személyes részvétel szabályai

A közmeghallgatáson személyesen a Fővárosi Önkormányzat Dísztermében lehet részt venni, amelynek címe: Főpolgármesteri Hivatal, Budapest V. kerület, Városház utca 9-11., I. emelet, Díszterem. A helyszíni tájékozódást kollégáink segítik.A közmeghallgatás napirendje

17:00 – Az írásban előre beküldött kérdések megválaszolása, eközben:

17:00 – 17:45 között – Online kérdésfeltevési lehetőség internetes felületen, írásban – a kérdések beküldésére szolgáló linket a közmeghallgatás kezdetén tesszük közzé a Budapest.hu honlapon és a Városháza Facebook oldalán

Az előre írásban beküldött kérdések megválaszolását követően – a helyszínen feltett kérdések megválaszolása

A helyszínen feltett kérdések megválaszolása után az online beküldött kérdések megválaszolása


Kérdése van?

A közmeghallgatáson online vagy személyesen is lehet kérdést feltenni, de küldhet be kérdéseket előzetesen is, így részletesebben tudunk válaszolni a kérdésére.

Ehhez kérjük, hogy minél hamarabb küldje el kérdését a Fővárosi Önkormányzathoz. 

Kérjük, hogy kérdését lehetőleg

 

október 17-e keddig


juttassa el hozzánk, hogy a válaszadásra alaposan fel tudjon készülni a Főpolgármesteri Hivatal. A kérdések beérkezésének legkésőbbi határideje 2023. október 23-a, hétfő.

Fontos, hogy a fenti határidők a kérdések beérkezésére vonatkoznak! A határidő utolsó napján postára adott kérdéseket nem biztos, hogy felkészülten meg lehet válaszolni.Hogyan küldhet be kérdést?

A Fővárosi Önkormányzat a lakosság kérdéseit elsődlegesen az Ügyfélkapu használatával, az e-Papír oldalon keresztül fogadja, ahol ügyfélkapus belépés után közvetlenül az önkormányzat részére tudják eljuttatni kérdéseiket.
Kattintson ide e-papíros beküldéshez.

A közmeghallgatás alatt, az első 45 percben online is tehet majd fel kérdést (írásban) a közvetítésnél megjelenített linken. Javasoljuk azonban, hogy a kérdést ne hagyja az utolsó pillanatra és előre küldje be, hogy felkészülhessünk a válaszadásra.Hogyan működik az e-Papír?

Az e-Papír egy ügyfélkapus felhasználónévvel és jelszóval igénybe vehető üzenetküldő szolgáltatás.

Közmeghallgatási kérdés beküldéséhez az e-papíros üzenetküldő felületen

 1. a címzettnél válassza ki a „Budapest Főváros Önkormányzata" címzettet
 2. témacsoportnál és ügytípusnál jelölje meg az „Egyéb" opciót
 3. levél tárgyának írja be: „Közmeghallgatás"
 4. a levél szövege részben pedig írja le kérdését


Amennyiben nincsen ügyfélkapus azonosítója, az alábbi módokon küldhet be kérdést:

A kérdését

 • személyesen elhelyezheti a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.) lévő urnában, a nyitvatartási időben (legkésőbb 2023. október 20-án pénteken 14.00 óráig),
 • postán eljuttathatja az 1840 Budapest címre, vagy
 • az online részvétel során, a közmeghallgatás első 45 percében egy egyszerű űrlap kitöltésével is elküldheti. Az űrlap elérhetőségét a közmeghallgatás kezdetekor tesszük közzé, a címet beolvassuk az online közvetítésen.


Adatkezelés

 1. Tájékoztatjuk Önt, hogy a közmeghallgatás helyszínén élő, online közvetítés történik, továbbá az ott elhangzottakat, ideértve az Ön által elmondott vagy más által felolvasott kérdését is szó szerinti jegyzőkönyvben rögzítjük. Az online közvetítés és a jegyzőkönyv nyilvános.
 2. A közmeghallgatáson való részvétellel tudomásul veszi, hogy az Ön kérdése, és személyes részvétel esetén az Önről esetlegesen készült felvétel nyilvánosságra kerül az online közvetítés keretében, valamint az elmondottak a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben.
 3. Amennyiben Ön személyes részvétel esetén a kérdésének feltétele során a nevét nyilvánosan közli, Ön ezzel tudomásul veszi, hogy a neve az online közvetítés keretében, valamint a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben nyilvánosságra kerül. Amennyiben Ön a közmeghallgatáson online vesz részt vagy kérdését előzetesen küldte meg számunkra, az Ön neve a válaszadáskor elhangzik a közmeghallgatáson, az online közvetítés keretében, valamint a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben nyilvánosságra kerül.
 4. A válaszadáshoz szükséges postacíme vagy elektronikus elérhetősége, valamint – az Ön 3. pont szerinti hozzájárulásának hiányában – a neve nem kerül nyilvánosságra, de azt a Főpolgármesteri Hivatal a válasz megadása érdekében elkéri és kezeli.

Részletes adatkezelési tájékoztatónkat itt érheti el.