Társadalmi egyeztetésre bocsátjuk a fővárosi civil rendelet módosítását

A Fővárosi Önkormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátja a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi civil szervezetek együttműködésről szóló 12/2021. (III. 4.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: civil rendelet) módosításának tervezett normaszövegét. 

A fővárosi civil rendelet 2021. március 14. napján lépett hatályba. Az eltelt időszak tapasztalatai alapján egyrészt nevesíteni kívánjuk két területen – a sport és az ifjúsági ügyek – a főváros és a civil szervezetek között jelenleg is fennálló rendszeres kapcsolattartást, ezért két új munkacsoportot – „Fiatal Budapest” és „Aktív Budapest” – hozunk létre, beemelve ezzel őket a civil rendeletbe. 

Másrészt, a hatályba lépés óta eltelt időszak alapján nem koncepcionális, de a gyakorlati alkalmazást segítő módosításokat javaslunk a rendelet szövegében. A módosítások szövegszerű indoklását ide kattintva​ lehet megismerni​, a rendeletmódosítás tervezete pedig ide kattintva tölthető le​​. 

A rendeletmódosítással kapcsolatos írásbeli véleményeket 2022. október 3-ig várjuk a civiliroda@budapest.hu címre. 

A módosítás szóbeli véleményezésére is lesz lehetőség 2022. szeptember 29-én 12:30-kor. Az egyeztetést online tartjuk, a híváshoz a következő linkre kattintva lehet csatlakozni: kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz.
A rendelettervezetek társadalmi egyeztetéséhez kapcsolódó adatkezelésről​ szóló tájékoztatót erre  a hivatkozásra kattintva lehet megismerni.