Társadalmi egyeztetés: rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó étkezési térítési díjak és nyersanyagnorma megállapításáról

​A Fővárosi Önkormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátja a nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó étkezési térítési díjak és nyersanyagnorma megállapításáról szóló 6/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: önkormányzati rendelet) módosításának tervezett normaszövegét. 
 
Az önkormányzati rendelet legutóbbi - 2022. szeptember 1-jétől hatályos - módosítása óta eltelt időszakban, a jelenlegi makrogazdasági körülmények következtében az élelmiszerárak olyan mértékben emelkedtek, hogy a feladatellátás zavartalansága, valamint az étkeztetés minőségének megtartása érdekében emelni szükséges a nyersanyagnorma összegeit úgy, hogy a térítési díjak összegei nem emelkednek.

A tervezett rendelet-módosítás során az étkezési térítési díjak emelésére nem kerül sor. A Fővárosi Önkormányzat nem kívánja tovább növelni a szülők, családok – energiaválság következtében fellépő – amúgy is súlyos anyagi terheit.
 
A rendelet módosításának tervezete ide kattintva tölthető le
 
A rendeletmódosítással kapcsolatos írásbeli véleményeket 2022. december 5-ig várjuk a balazsi@budapest.hu címre. 
 
A rendelettervezetek társadalmi egyeztetéséhez kapcsolódó adatkezelésről szóló tájékoztató erre a hivatkozásra kattintva​ lehet megismerni.