Pályázati felhívás utcai megkereső és ártalomcsökkentő program megvalósítására

​​​A Fővárosi Közgyűlés 2021. szeptember 1-i rendes ülésén döntött a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (továbbiakban: BKEF) ​megújításáról.  A BKEF javaslattevő és konzultatív jellegű szakmai testület, mely össze kívánja fogni a fővárosban kerületi szinten szerveződött Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok és a droghelyzet kezelésében szerepet vállaló állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek, intézmények tevékenységét, hangsúlyozva, hogy a városrészek határait átlépve szükséges és csak így lehetséges a probléma kezelése, hatékony megoldások bevezetése.

A BKEF 2022 tavaszi ülésére a testület állandó tagjaiból és munkacsoportokba pályázati úton jelentkező tagokból álló munkacsoportok feltérképezték a szakterületük fővárosi helyzetét, azonosították a területek p​roblémáit és javaslatot tettek 2022. évi  munkatervükre. A BKEF állandó tagjai egyhangúlag úgy gondolták, hogy az utcai megkereső szolgáltatások fejlesztése az a terület, ami a leginkább igényli az azonnali beavatkozást és kis összegből is érdemi változást lehet a területen elérni, ezért a BKEF javaslata alapján a Fővárosi Önkormányzat pályázatot hirdet utcai megkereső szolgáltatás megvalósítására.

A pályázat keretében meghirdetett utcai megkereső és ártalomcsökkentő program célja Budapest területén élő utcai szerhasználó személyek, szenvedélybeteg emberek felkutatása, számukra információnyújtás, a szerhasználati ártalmaik csökkentése érdekében ártalomcsökkentő eszközök és szolgáltatások biztosítása, igény esetén szükségletüknek megfelelő ellátáshoz való hozzáférésük segítése.

A pályázat benyújtási határideje: 2022. augusztus 22.

A részletes pályázati felhívás és a pályázati adatlap ide kattintva érhető el.