Pályázati felhívás tartósan hajléktalan emberek támogatására

Budapest Főváros Önkormányzata a lakosság döntéshozásba való bevonásának részeként 2021-ben közösségi költségvetést indított, melynek keretében 1 milliárd forint felhasználására a város lakói tehettek javaslatot.
 
A közösségi költségvetés egyik nyertes ötlete, a „Budapest Peremén" rehabilitációs otthon ötlete alapján a Fővárosi Önkormányzat pályázatot hirdet támogatott lakhatás vagy rehabilitációs intézmény létrehozására és működtetésére. A Fővárosi Önkormányzat a közösségi költségvetés keretében a programra 250 000 000 Ft támogatást biztosít. A pályázat során elnyerhető támogatás célja, hogy olyan tartósan hajléktalan emberek számára biztosítson lakhatást és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, akiknek a problémáira, szükségleteire a jelenlegi ellátórendszer nagyon kevéssé vagy egyáltalán nem nyújt választ.
 
Pályázni jogosultak azok a szervezetek, amelyek alapdokumentumában szerepel a hajléktalanság, szenvedélybetegség vagy pszichiátriai betegség kezelésével összefüggő cél és az alapdokumentum kelte legalább 3 évvel megelőzi a pályázati felhívás megjelenésének napját.
 
A pályázaton egyaránt indulhatnak olyan szervezetek, amelyek már nyújtanak támogatott lakhatás szolgáltatást vagy működtetnek rehabilitációs intézményt, valamint olyan szervezetek is, amelyek a célcsoport számára nyújtanak egyéb szolgáltatásokat (szállást, nappali vagy bentlakásos intézményi ellátást, utcai szociális munkát, közösségi ellátásokat), azonban csak új kapacitás kialakítására nyerhető el a támogatás.
 
A pályázati felhívás, amely ide kattintva tölthető le​, tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes információkat, így többek között a pályázati programokkal szemben támasztott szakmai elvárásokat és a pályázat lebonyolításának ütemezését is.
 
A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. augusztus 22.