Térképen a mikromobilitási pontok


A mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és leadni a megosztott kerékpárokat és rollereket. A Mobi-pontok elemei: a tábla, a támasz és a zöld felfestés, amelyek közül legalább az egyik mindig jelen van.

Mikromobilitási pont 

Elkészült a Mobi-pontok interaktív, online térképe, ami tartalmazza a fővárosi és kerületi Mobi-pontokat, utóbbiakat tájékoztató jelleggel. A térkép ide kattintva érhető el:
A Mobi-pontok a belvárosi környezetben 1-2 perc sétával elérhetők és könnyen felismerhetők az oszlopra elhelyezett logó és a parkoló körül felfestett zöld jelölésnek köszönhetően. A Mobi-pontok kialakításánál fontos szempont volt, hogy a főbb forgalomvonzó létesítményekhez (közintézmények, kereskedelmi egységek stb.), valamint a közösségi közlekedési megállókhoz a lehető legközelebb helyezkedjenek el. Elhelyezkedésüknek köszönhetően tehát segítik a rugalmas, kombinált közlekedést is.

A sűrű, hálózatos kialakításuknak köszönhető, hogy könnyen, gyorsan és rugalmasan vehetők igénybe a mikromobilitási szolgáltatások a városban úgy, hogy a közterületek is rendezettek maradnak.

A Mobi-pontokkal kapcsolatos további információk a BKK oldalán érhetők el.