Megtartotta 2022 harmadik plenáris ülését az Esélyteremtő Budapest munkacsoport

​​A Fővárosi Önkormányzat esélyegyenlőséggel, esélyteremtéssel, egészséggel és lakhatási kérdésekkel foglalkozó munkacsoportja 2022. november 23-án ült össze az évben harmadik és egyben utolsó alkalommal.  
 
Az ülésen 12 civil szervezet képviselője és a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai vettek részt. A munkacsoporttagok elsőként a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenységéről hallhattak beszámolót, majd az energiaár-emelkedés társadalmi hatásairól és a kapcsolódó fővárosi intézkedésekről volt szó.  

Az Esélyteremtő Budapest egyike a 2021 tavaszán alakult civil munkacsoportoknak. A Zöld Budapest, a Nyitott Budapest és az Esélyteremtő Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. Az Aktív és Fiatal Budapest munkacsoportok, melyek a 2022 októberi rendeletmódosítással indultak el, jelenleg is várják civil szervezeti tagjaikat a megalakulással. 

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el