Megtartotta 2022 harmadik plenáris ülését a Nyitott Budapest munkacsoport

​A Fővárosi Önkormányzat állampolgári részvétellel, átláthatósággal, innovációval, valamint a kultúra értékeinek megőrzésével és fejlesztésével foglalkozó civil munkacsoportja 2022 december 7-én ült össze utoljára az évben. 

Az ülésen 8 civil szervezet képviselője és a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai vettek részt. A résztvevők elsőként a szeptemberi, a légszennyezettség témakörét tárgyaló közösségi gyűlés tanulságairól és tapasztalatairól hallhattak beszámolót; ezt követően pedig a fővárosi közösségi költségvetés idén bevezetett változásairól és a harmadik ötletbeadási ciklusról volt szó. Utolsóként a főváros digitális adatvagyonának feltérképezése és bővítése került napirendre.  

A “Nyitott Budapest” egyike a 2021 tavaszán alakult civil munkacsoportoknak. A Zöld Budapest, a Nyitott Budapest és az Esélyteremtő Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. Az Aktív és Fiatal Budapest munkacsoportok, melyek a 2022 októberi rendeletmódosítással indultak el, jelenleg is várják civil szervezeti tagjaikat a megalakulással. 

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható​, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el​.