Hamarosan kezdődik a részletes közösségi tervezés, és elindul az árvízvédelmi tervezési folyamat is a Római-parton

Megszületett a közbeszerzési eljárás eredménye, hamarosan folytatódik a jövőkép-alkotással megkezdett közösségi tervezés, illetve ezzel párhuzamosan az árvízvédelmi tervezés a Római-part kapcsán. A két, egymáshoz kapcsolódó tervezési munkát a KEHOP-1.4.0-15-2015-00001 projekt finanszírozza. A közbeszerzési eljárásban az árvízvédelmi tervezést (1. részfeladat) a Mélyépterv Komplex Mérnöki Zrt., a közösségi tervezési folyamat, a fejlesztési koncepció és a sétány tájépítészeti koncepcióterv kidolgozásának feladatát (2. részfeladat) pedig a Lépték-Terv Tájépítész Iroda Kft. nyerte, aki a közösségi tervezésre a Völgyzugoly Műhelyt vonta be.

Az 1. részfeladat keretében a tervezők egységes szempontrendszer alapján összehasonlítják a különböző – a Jövőkép kritériumainak megfelelő – nyomvonal-változatokat, lehetséges műszaki megoldásokat. A védmű nyomvonaláról előreláthatóan 2023. februárban születik döntés. Ezután megkezdődik a védmű részletes tervezése.

A 2. részfeladat a Jövőkép-tervezés folytatásaként az érintettek bevonásával munkacsoportokban készíti el azt a fejlesztési koncepciót, amely a Jövőképben meghatározott célok elérését elősegíti. A tervezési folyamat második felében a munkacsoportok által meghatározott szempontok alapján szabadtér-építészeti koncepcióterv készül, szintén az érintettek bevonásával.

A két tervező kétheti kooperációkon, találkozókon egyezteti a két tervezési folyamat eredményeit, előrehaladását, így a közösségi tervezésben résztvevők követhetik a műszaki tervezés folyamatát, a 1. részfeladat tervezői pedig értesülnek a közösségi igényekről, tervekről.

A tervezési folyamat követhetőségére új honlap készül, de a korábbi tartalmak is elérhetőek maradnak.