Védjük meg Budapestet a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások hatásaitól

A városvezetés célja bemutatni mindazt, amit a fővárosi önkormányzat és a kerületek tesznek Budapest működéséért, a polgárokért, bemutatni, hogyan működik a város a mindennapokban. A város forrásainak legnagyobb része nem mást, csakis a minden budapestinek járó közszolgáltatások ellátását fedezi: a közlekedéstől az ivóvíz-ellátáson ​át a közvilágításig.


Amikor a kormány elvesz Budapesttől, amikor értelem nélkül megfelezi az önkormányzatok legjelentősebb saját bevételét, az iparűzési adót, akkor ezeknek a közszolgáltatásoknak az ellátását sodorja veszélybe. Ez az az ok, ami miatt tájékoztató kampányba kezdett a főváros.

Budapestnek összesen három romboló hatással kell megküzdenie, a járvány és a válság rombolása mellé zárkózik fel az Orbán-kormány a megszorításaival. A kampány megmutatja, hogy mit tesz a főváros és a kerületek a járvány legyőzése érdekében. A számok azt mutatják, hogy Budapest eredményesebben védekezik a járvány ellen, mint a kormány. A főváros a mostani köztájékoztatási kampánnyal párhuzamosan az oltással kapcsolatos bizalom növelése érdekében is köztájékoztatásba kezd.

A járvány és a gazdasági válság önmagában is súlyos terhet ró minden önkormányzatra és minden állampolgárra. Ha mindez a baj nem lenne elég, akkor a magyar kormány az egyetlen Európában, amely a bajban nem támogatja, hanem megsarcolja az önkormányzatokat, a legnagyobb mértékben Budapestet.

A járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatt sok tervünket újra kell gondolnunk, van, amit halasztanunk kell, van, amiről időlegesen le kell mondanunk.

A kampány fő célja, hogy védjük meg Budapestet a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások hatásaitól.