Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések Budapest XI. kerületében

​​​​

 

2016. december 20-án aláírásra került az európai uniós támogatásból megvalósuló, VEKOP-5.3.1.-15-2016-00007 azonosító számú, „Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések Budapest XI. kerületében" című projekt Támogatási Szerződése, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata, mint Kedvezményezett a BKK Zrt-vel és az érintett kerülettel közösen, konzorciumban valósít meg.

A projekt tervezett bruttó összköltsége: 76 377 312 Ft

A támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023. december 15.

 

A projekt célja: hogy minél többen válasszák a kerékpárt a mindennapi ügyintézés, a munkába, óvodába vagy iskolába járás során. Az újbudai fejlesztés tervezésekor fontos szempont volt, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen kerékpárral megközelíteni a kerületben lévő köz- és oktatási intézményeket, üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat.

 

A projekt területe: Bartók Béla út, Etele út, Szerémi út, Bocskai út – Karolina út által határolt szakasz.

A projekt a területen belül található Kanizsai, Nándorfejérvári, Etele, Tétényi, Sopron útra, a Lecke, Bukarest utcára, valamint a Mohai közre és azok közvetlen környezetére fókuszál. Kerékpárosbarát területi fejlesztések tervezettek, összefüggő, nagyobb lakóterületeken védett, csillapított övezetek kialakításával, valamint a lakóterületek közvetlen környezetében kerékpártámaszok elhelyezésével a lakossági igények kiszolgálásával a kerékpáros közlekedés kényelmesebbé tétele érdekében.

A Sopron úti Domokos Pál Péter Általános Iskola előtti útszakaszon forgalomcsillapító átalakítások kialakítására kerül sor az iskolába gyalog, kerékpárral, rollerrel járó gyerekek nagyobb biztonsága érdekében.

A Vahot utca –Tétényi úti, már meglévő csomópont átalakításával a kereszteződés mindenki számára biztonságosabb lesz, aki arra közlekedik.​​​