Lezárult a „Tízezer új fát Budapestre!” program első üteme

Lezárult a Tarlós István főpolgármester által korábban bejelentett hároméves faültetési program első üteme, amelynek során a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén ősszel 1800 facsemetét ültetett el városszerte.

A Városligeti fasorra mintegy 180 vadgesztenyefa került, a Gyömrői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út mentén 130 fát ültettek el újonnan. Összesen 75 magas kőris került a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 juharfa a Hungária körút X. kerületi szakaszára és 70 facsemete a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjára is. A FŐKERT 77 gömbakácot ültetett el a IV. kerületi Fóti úton, valamint összesen 50 gömbkőrist a Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszán.

Tarlós István főpolgármester 2016. október 27-én jelentette be, hogy „Tízezer új fát Budapestre!" elnevezéssel hároméves faültetési programot indít a Fővárosi Önkormányzat. A program célja, hogy 2019-ig a meglévő üres fahelyeket beültessék, ezáltal megújuljon, megfiatalodjon a főváros kiemelt területeinek faállománya. A faültetési program jövőre folytatódik további fővárosi közterületek faállományának megújításával.

Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

Kapcsolódó cikk

A Főkert Zrt. munkatársai fákat ültetnek a Városligeti fasorban
Három évig tartó faültetési program kezdődött csütörtökön Budapesten. A program keretében idén ősszel - a korábbi évek faültetéseinek számát jóval meghaladóan - 1653 fát ültet el a Főkert Nonprofit Zrt.