Felhívás a Budapest Global Egyesület Titkárságának Igazgatói állására

​A Budapest Global Egyesületet 2022 nyarán bejegyezte a bíróság – miután mind a tizenöt tag (ALTEO, BKIK, BKM, BKK, Budapest Brand, K&H Bank, Egon Zehnder, Graphisoft, MOL, Nestlé, OTP, Startup Hungary, IVSZ, Wallis és a Fővárosi Önkormányzat) elfogadta és aláírta az alapító okiratot, így megkezdődhet az operatív munka a szervezet keretein belül. A Budapest Global Egyesület pályázatot hirdet a Titkárság Igazgatója pozíció betöltésére. Várjuk jelentkezését az info@budapestglobal.org email címre 2023. január 15-ig. További részleteket IDE kattintva talál.



Röviden a szervezetről:

A városok számos összetett és dinamikus kihívással néznek szembe napjainkban, főként a klímaváltozás, a gyors technológiai fejlődés, és a növekvő gazdasági versenynek köszönhetően. A megoldás érdekében megkerülhetetlen a kulcsfontosságú városi szereplők összefogása. Budapest felismerte ennek szükségességét, és 2021-ben kezdeményezte a Budapest Global Egyesület (a továbbiakban: Egyesület, Budapest Global) – egy független, köz-és magánszektor közötti platform – felépítését, amely lehetővé teszi a hosszútávú, strukturált együttműködést a Fővárosi Önkormányzat, üzleti szervezetek és tudományos intézetek között. A cél, hogy Budapest egy globálisan beágyazott, versenyképes és élhető város legyen.
 
Az Egyesület a köz, magán és civil szereplők szövetségére épít, és mobilizálja a náluk megtalálható vezetői tudást, szakértelmet és erőforrásokat a hatásorientált projektek és együttműködések kezdeményezése érdekében. A Budapest Global összekötőként és katalizátorként működik: támogatva az új ötletek, tudás és információ cseréjét; fórumot biztosítva Budapest jövőbeli fejlesztéseinek; mobilizálva a tagok erőforrásait, szakértelmét és vezetői tudását; létrehozva a kulcsfontosságú szereplők hálózatát és biztosítva a jógyakorlatok láthatóságát.
 
A Budapest Global tevekénységét három fő téma mentén szervezi: tehetségvonzó város, okos- és technológiabarát város és fenntartható város.
 
További részletek a budapestglobal.org honlapon találhatók.