Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közleménye a fővárosi költségvetésről

A Népszava rosszindulatú, nyilvánvalóan a választási kampány közeledte által inspirált cikkében megfogalmazott állítások helyett a valóság a következő: A Tarlós István által irányított városvezetés 2010-ben 188 milliárd forint adósságot örökölt, melyet még a BKV 80 milliárd forintos adóssága, valamint jelentős ingatlan-vagyonvesztés is tetézett.

Ma a Főváros működése stabil és kiegyensúlyozott, az adósságállománya felére csökkent. A BKV adósságállományát is felszámoltuk. Hitelfelvételre csakis hosszútávú fejlesztések finanszírozására van szükség, amelyet az EIB is szívesen finanszíroz.

Ez az átlátható pénzügypolitika tette lehetővé a Vízművek visszavásárlását, a közösségi közlekedési fejlesztéseket, a megvalósult városfejlesztési projekteket és azt, hogy Budapest élhetőbb várossá vált, amit nemzetközileg is ismételten elismernek.

Ugyanakkor ezen megbízható gazdálkodás hiánya vezet oda, hogy a Karácsony Gergely vezette Zugló súlyos mindennapos működési problémákkal küzd, melyet csak működési célú hitel felvételével tud tovább görgetni.

 

Bagdy Gábor dr.

pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes