Bemutatták a TÉR_KÖZ pályázatokat

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes beszél a TÉR_KÖZ pályázatra érkezett tervek kiállításának megnyitóján, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban

A Hegyvidéki Kulturális Szalonban állították ki azokat a terveket, amiket a közösségi terek fejlesztésére kiírt fővárosi TÉR_KÖZ pályázatra nyújtottak be idén a kerületi önkormányzatok.

„A TÉR_KÖZ pályázat olyan, mint a mesebeli kőleves: mindenki hozzátesz, belead valamit. Van, aki újszerű ötletével, tapasztalatával, kétkezi munkájával, más pedig a forrás biztosításával járul hozzá a sikerhez. Az eredmény szerethető: nem véletlen, hogy az első pályázati kört újabbak követték, és sokan járjuk már úgy a várost, hogy egy alulhasznosított, vagy funkcióját vesztett területben nem a pusztulást, hanem a lehetőséget látjuk” – fogalmazott Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az idei pályázati terveket bemutató tárlat megnyitóján.

Elmondta: 2013 óta 90 pályázatot támogattak összesen 14 milliárd forinttal, amit a kerületek legalább ugyanennyi önrésszel egészítettek ki. A XII. kerületben eddig a Városháza tér, illetve az új Hegyvidéki Kulturális Szalon készült el a támogatott projektek közül.

Kapcsolódó cikk

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Áder János köztársasági elnök, Tarlós István főpolgármester és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester (b-j) a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületének avatásán 2018. szeptember 19-én
Átadták a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét, amely elsősorban a XII. kerület lakóit várja változatos kulturális és közösségi programokkal.

Hírek

RSS megtekintés