Pótlóbusz jár a 14-es villamos egy szakaszán december közepéig

2016. október 16-tól (vasárnaptól) várhatóan december közepéig a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Béke tér és a Lehel tér közötti szakaszon, a villamos rövidített útvonalon csak Káposztásmegyer és a Lehel utca/Róbert Károly körút között jár, mert a Róbert Károly körút felújításának részeként vágányfelújítást végeznek. A Róbert Károly körút várhatóan jövő nyárig tartó komplex rekonstrukciójának végére az Árpád híd és a Vágány utca között új aszfaltréteget kap, ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, kerékpárutat építenek, felújítják a járdákat, a gyalogátkelőhelyeket akadálymentesítik, megújul a közvilágítás, a biztonságos közlekedés érdekében kamerarendszert építenek ki. A felújításról itt olvashat bővebben: http://bkk.hu/a-robert-karoly-korut-felujitasa/.

Október 16-tól (vasárnaptól) várhatóan december közepéig felújítják a villamosvágányokat a Róbert Károly körút és a Lehel utca kereszteződésénél, ezért a 14-es villamos rövidített útvonalon, Káposztásmegyer, Megyeri út és a Lehel utca/Róbert Károly körút között közlekedik. A Lehel tér M és a Béke tér között villamospótló busz közlekedik 14-es jelzéssel.

A Lehel tér M felől a Béke tér felé közlekedő 14-es pótlóbusz a Lehel tér–Váci út–Bulcsú utca–Lehel utca–Béke tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

  • Lehel tér M: a 15-ös, a 115-ös busz, valamint a 76-os trolibusz megállóhelye mögött, a villamosvégállomás mellett,

  • Dévai utca: a 14-es villamos megállóhelye,

  • Lehel utca/Dózsa György út: a 14-es villamos megállóhelye,

  • Hun utca: a 14-es villamos megállóhelye,

  • Lehel utca/Róbert Károly körút: a 105-ös autóbusz megállóhelye,

  • Béke tér: a Lehel utcában a Szegedi út kereszteződése előtt.

A Béke tér felől a Lehel tér M felé közlekedő 14-es pótlóbusz a Béke tér–Lehel utca–Lehel tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

  • Béke tér: a 14-es villamos megállóhelye,

  • Lehel utca/Róbert Károly körút: a Lehel utca 38. előtt, a Róbert Károly körút kereszteződése után,

  • Hun utca: a 14-es villamos megállóhelye,

  • Lehel utca/Dózsa György út: a 14-es villamos megállóhelye,

  • Dévai utca: a 14-es villamos megállóhelye

  • Lehel tér M: a 15-ös, a 115-ös busz, valamint a 76-os trolibusz megállóhelye mögött, a villamosvégállomás mellett.

A Gyöngyösi utca M felé közlekedő 105-ös busz Hun utca megállóját erre az időszakra áthelyezik a Káposztásmegyer irányú 14-es villamos megállóhelyére.

A Róbert Károly körút felújításáról


Szeptember közepe óta a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszán irányonként két-két forgalmi sávon haladhat a közúti forgalom, ugyanis megkezdődött a körút halaszthatatlan felújítása. A várhatóan jövő nyárig tartó komplex rekonstrukció végére az útszakasz új aszfaltréteget kap, ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, kerékpárutat építenek, felújítják a járdákat, a gyalogátkelőhelyeket akadálymentesítik, megújul a közvilágítás, a biztonságos közlekedés érdekében kamerarendszert építenek ki. Azaz a felújítás végeztével olyan új utat adnak majd át, amely remélhetőleg kárpótolja az ott közlekedőket a forgalomkorlátozások okozta kellemetlenségekért. A Róbert Károly körút felújítása miatt bevezetett forgalomkorlátozásokról itt olvashat részletesen: http://bkk.hu/a-robert-karoly-korut-felujitasa/


Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés