Megnyitják a Várfok utcát a Széll Kálmán tér irányába

​2016. január 8-án, pénteken a Széll Kálmán tér átépítési munkáival összefüggően a Várfok utcában változik a forgalmi rend. Az utcát ideiglenesen a Széll Kálmán tér felé, a Vérmező út és a Széll Kálmán tér között megnyitják. Ezzel egyidejűleg véglegesen lezárják a Csaba utca Krisztina körút és a Várfok utca közötti szakaszát, ami sétálóutca lesz. A változás miatt módosul a 21-es, a 21A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz közlekedése. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.

Változások a közúti közlekedésben
2016. január 8-án, pénteken a Várfok utcát ideiglenesen csak a Széll Kálmán tér felé, a Vérmező út és a Széll Kálmán tér között megnyitják. Ezzel egyidejűleg véglegesen lezárják a Csaba utca Krisztina körút és a Várfok utca közötti szakaszát, ami sétálóutca lesz.
2016. január 10-étől, vasárnap délutántól várhatóan február 10-éig, szerdáig a Krisztina körút és a Csaba utca kereszteződésében közműmunkák miatt több ütemben forgalomkorlátozásokra kell számítani. A munkaterületek mellett sávelhúzásokkal minden ütemben 2-2 forgalmi sáv lesz biztosítva a Krisztina körúton haladó forgalom számára.
Változások a közösségi közlekedésben
• A 21-es és a 21A autóbusz végállomása a Várfok utca Csaba utca és Vérmező út közötti szakaszán a tér felőli oldalon lesz.
• A 102-es autóbusz végállomása a Várfok utca Csaba utca és a Széll Kálmán tér közötti szakaszán a tér felőli oldalon lesz.
• A 116-os autóbusz Fény utcai piac felé a Várfok utca–Széll Kálmán tér–Dékán utca útvonalon közlekedik. A Dísz tér felé változatlan.
• A 139-es, a 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz végállomását áthelyezik a Várfok utca Csaba utca és Vérmező út közötti szakaszán a tér felőli oldalra.
• A nagykörúti kéthetenkénti éjszakai karbantartások miatt indított 6-os pótlóbusz az idén januárban bevezetett végállomási rend szerint közlekedik.
21-es és 21A autóbusz
A 21-es és a 21A autóbusz 2016. január 8-ától Csillebérc, KFKI és Normafa felé a Széll Kálmán tér M–Várfok utca–Krisztina körút, majd változatlan útvonalon halad.
A buszok a Déli pályaudvar M és Csillebérc, KFKI, illetve Normafa között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában a másodiknak érintett megállóhelyen, a Csaba utca torkolata előtt.
A 21-es és a 21A autóbusz 2016. január 8-ától a Széll Kálmán tér M felé a Csillebérc, KFKI, illetve Normafa felől a Krisztina körút és az Attila út csomópontjág változatlan, majd a Vérmező út–Várfok utca–Széll Kálmán tér M útvonalon halad.
A buszok a Csillebérc, KFKI, illetve Normafa és a Déli pályaudvar M között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában másodiknak érintett megállóhelyen, a Csaba utca torkolata előtt.
102-es autóbusz
A 102-es autóbusz 2016. január 8-ától Szendrő utca felé a Széll Kálmán tér M–Várfok utca–Krisztina körút–Csaba utca, majd változatlan útvonalon halad.
A buszok a Maros utca és a Szendrő utca között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában a Csaba utca torkolata után harmadiknak érintett megállóhelyen.
A 102-es autóbusz 2016. január 8-ától a Széll Kálmán tér M felé a Szendrő utca felől a Krisztina körút és az Attila út kereszteződéséig változatlan, majd a Vérmező út–Várfok utca–Széll Kálmán tér M útvonalon halad.
A buszok a Szendrő utca és a Déli pályaudvar M között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában a Csaba utca torkolata után harmadiknak érintett megállóhelyen.
116-os autóbusz
A 116-os autóbusz 2016. január 8-ától a Dísz tér felé változatlan útvonalon a Fény utcai piac–Retek utca–Dékán utca–Széll Kálmán tér–Margit körút–Széna tér–Ostrom utca–Bécsi kapu tér, majd változatlan útvonalon halad.
A buszok a Bécsi kapu tér és a Dísz tér között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállókban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Fény utcai piac (végállomás): a 149-es autóbusz megállóhelyén a Fenyves utca felé;
• Fény utcai piac: a 149-es autóbusz megállóhelyén a Széll Kálmán tér M felé;
• Széll Kálmán tér M: leszállóhelyen a Dékán utcai gyalogos-átkelőhely előtt;
• Széll Kálmán tér M: 16-os, 16A autóbusz felszállóhelyén az Ostrom utcában
• Mátray utca: a 16-os és a 16A autóbusz megállóhelyén.
A 116-os autóbusz 2016. január 8-ától a Fény utcai piac felé a Dísz tér végállomástól a Várfok utcán a Vérmező útig változatlan, majd a Várfok utca–Széll Kálmán tér–Dékán utca–Retek utca–Fény utcai piac útvonalon halad.
A buszok a Dísz tér és a Mátray utca között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállókban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M: Várfok utcában a Vérmező út kereszteződése előtt;
• Széll Kálmán tér M: a Várfok utcában a Csaba utca torkolata után elsőnek érintett megállóhelyen;
• Fény utcai piac (végállomás): a 149-es autóbusz megállóhelyén a Fenyves utca felé.
139-es autóbusz
A 139-es autóbusz 2016. január 8-ától a Gazdagréti tér felé a Széll Kálmán tér M–Várfok utca–Krisztina körút, majd változatlan útvonalon halad.
A buszok a Déli pályaudvar M és a Gazdagréti tér között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállókban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában az elsőnek érintett megállóhelyen a Csaba utca torkolata előtt.
A 139-es autóbusz 2016. január 8-ától a Széll Kálmán tér M felé a Gazdagréti tér végállomástól a Krisztina körút és az Attila út kereszteződéséig változatlan, majd a Vérmező út–Várfok utca–Széll Kálmán tér M útvonalon halad.
A buszok a Gazdagréti tér és a Déli pályaudvar M között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában az elsőnek érintett megállóhelyen a Csaba utca torkolata előtt.
140-es, 140A és 142-es autóbusz
A 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz 2016. január 8-ától Budaörs, illetve Törökbálint felé a Széll Kálmán tér M–Várfok utca–Krisztina körút, majd változatlan útvonalon halad.
A buszok a Déli pályaudvar M és a Törökbálint, bevásárlóközpont, a Budaörsi lakótelep, illetve Törökbálint, Határ utca között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában az elsőnek érintett megállóhelyen a Csaba utca torkolata előtt.
A 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz 2016. január 8-ától a Széll Kálmán tér M felé a Budaörsi, illetve törökbálinti végállomásoktól a Krisztina körút és az Attila út kereszteződéséig változatlan, majd a Vérmező út–Várfok utca–Széll Kálmán tér M útvonalon halad.
A buszok Törökbálint, bevásárlóközpont, Budaörsi lakótelep, Törökbálint, Határ utca között és a Déli pályaudvar M között a megszokott megállóhelyeken állnak meg. Ezeken kívül az alábbi megállóban lehet fel- illetve leszállni a járművekre:
• Széll Kálmán tér M (végállomási le- és felszállóhely): a Várfok utcában az elsőnek érintett megállóhelyen a Csaba utca torkolata előtt.
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.
A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 
Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés