Budapest Főváros településszerkezeti terve és Budapest Főváros rendezési szabályzata eseti módosításának partnerségi egyeztetése

​A Budapest XII. kerület, Hegyvidéki Önkormányzat a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 33. § (2)-(5) bekezdésében foglaltakra hivatkozva kezdeményezte az 50/2015 (I. 28.) Főv. Kgy. határozattal jóváhagyott Budapest főváros településszerkezeti terve (a továbbiakban: TSZT 2015) és a Budapest főváros rendezési szabályzatáról szóló 5/2015. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet (a továbbiakban: FRSZ) módosítását a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Campus Kreatív Innovációs és Tudáspark megvalósításával összefüggésben.

A 151/2014. (V. 6.) Korm. rendelet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Campus Kreatív Innovációs és Tudáspark fejlesztésére irányuló, Budapest XII. kerület, 10947/1 helyrajzi szám alatt található ingatlanon megvalósuló beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, ezért a módosítás egyeztetése a Korm. rendelet 42. §-ában meghatározott tárgyalásos eljárás szerint történhet.

Budapest Főváros Önkormányzata megindította a TSZT 2015 és az FRSZ módosításának a Korm. rendelet 42. §-ában foglaltak szerinti véleményezési eljárását.

A rendezés alá vont terület a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ingatlana és a körülötte lévő lakóterület (Budakeszi út – Zugligeti út – (10843/2) hrsz-ú közterület – Csiga út – Remete út – (10875/3) hrsz-ú közterület – 10503/15 hrsz-ú telek – 10875/4 hrsz-ú telek – Árnyas út – Sztehlo Gábor utca által határolt terület).

A TSZT 2015 és az FRSZ módosításának tervezete a 369/2015. (III. 23.) Főv. Kgy. határozattal elfogadott partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően a Budapest portálon a Közérdekű adatok\Tájékoztatások, hirdetmények menüpont alatt, a http://terkep.budapest.hu/tszt.html weboldalon és a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján megtekinthető.

A módosítás tervezetével kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani

2016. június 20. – 2016. július 19. között

  • elektronikus levélben a varosrendezes@budapest.hu címre küldve;
  • postai úton a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának címezve (1052 Budapest, Városház utca 9-11.);
  • a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.) személyesen lehet.

Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez szükséges teljes nevének megadása, ennek hiányában véleményét nem tudjuk figyelembe venni. Nevének megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintjük. Nevét kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezésével összefüggésben kezeljük.