Tarlós István főpolgármester közleménye

​Mivel az egyik internetes fórum változatlanul közzétett egy nem a közvéleménynek szánt levelet az Illatos úti környezetszennyezésről, ezért ideje a problémáról komolyan szót ejteni.

Az Együtt politikai formáció a Városháza elé akar szervezni demonstrációt. A Fővárosnak elege lett az úgynevezett kispártok ködösítéséből és provokációiból. A Városháza minden támogatást megad, amire képes, de nem enged magára tolni olyan ügyeket, amihez lehetősége sincs operatívan hozzáférni. Nem tudunk egyetérteni azzal, hogy elenyésző támogatású pártok a Főváros kontóján igyekeznek népszerűségre szert tenni.

Már korábban a Budapesti Vegyiművek üzemeltette a telepet, a Fővárosnak csupán tizenegynéhány százalék törpe kisebbségi részvénye volt 2007-ig, azóta kizárólag állami felszámoló rendelkezik jogosítványokkal, aki azóta sem fejezte be a munkát.

A Főváros semmilyen jogi lehetőséggel nem rendelkezik, így Szigetvári Viktor elnök eljárását sem elegánsnak, sem sportszerűnek, sem reálisnak nem tudjuk tekinteni. A munka sürgőssége érdekében folyamatosan szót emelek, de ettől a feladat nem a Fővárosé.

Tarlós István

főpolgármester​