Sűrűbb, kényelmesebb tömegközlekedés az adventi hétvégéken

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbben közlekedő, illetve nagyobb befogadóképességű járatokkal enyhíti az ünnepi bevásárló-hétvégék jellemzően megnövekedő forgalmát. Az adventi hétvégéken vasárnap is nyitva tartó bevásárlóközpontok, hipermarketek megközelíthetőségét a BKK az azokat érintő járatok indításával biztosítja. December 12-én (szombaton) – ezen a napon a pihenőnappá nyilvánított 24-ét dolgozzuk le – az áthelyezett munkanap, 21-én, 22-én és 23-án pedig a tanítási szünet miatt kell a szokottnál nagyobb figyelmet fordítani a menetrendre.

A november 28- 29-ei hétvégén a közösségi közlekedési járatok a megszokott hétvégi menetrend szerint közlekednek. Ugyanakkor november 29-én (vasárnap) számos bevásárlóközpont nyitva tart, ezek megközelítését a BKK az azokat érintő busz-, illetve villamosjáratokkal biztosítja. (A sűrűbben közlekedő villamos- és buszjáratokról további részletek itt olvashatók.)

November 30-ától (hétfőtől) december 11-éig (péntekig) a közösségi közlekedési járatok a megszokott menetrend szerint közlekednek.

December 12-e (szombat) áthelyezett munkanap, amikor a pihenőnappá nyilvánított december 24-ét dolgozzuk le. Ezért 11-én (pénteken) a közösségi közlekedési járatok a hétfőtől csütörtökig érvényes, 12-én (szombaton) pedig az iskolaszüneti pénteki menetrend szerint közlekednek.

December 13-ától (vasárnaptól) 18-áig (péntekig) ismét nincs változás a járatok menetrendjében.

December 21-én (hétfőn), 22-én (kedden) és 23-án (szerdán) tanítási szünet lesz az alap- és középfokú oktatási intézményekben, ezért 21-én és 22-én az iskolaszüneti hétköznapi/hétfőtől csütörtökig érvényes, míg 23-án az iskolaszüneti hétköznapi/pénteken érvényes menetrendet kell figyelni.

Eközben az adventi hétvégéken a BKK a szokásosnál sűrűbb követésű, illetve nagyobb befogadóképességű járatokkal enyhíti az ünnepi bevásárló-hétvégéket jellemző megnövekedett forgalmat. 2015. november 29-én, december 6-án, 13-án és 20-án (mind a négy vasárnap) – élve a törvény adta lehetőséggel – nyitva tart több fővárosi, illetve főváros környéki bevásárlóközpont, hipermarket. Ezért a BKK az azokat érintő közösségi közlekedési járatokkal biztosítja megközelíthetőségüket.

December 24-én, csütörtökön a nappali járatok a szombati menetrend szerint közlekednek, azonban – ahogy az elmúlt években is – rövidített üzemidővel: az utolsó nappali járatok 15-16 óra között indulnak; ezután éjszakai járatokkal lehet a fővárosban utazni. December 25-én (pénteken), 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) az ünnepnapi/vasárnapi indulásokat kell figyelni a menetrendben, a bevásárlóközpontokat érintő járatok a zárva tartó áruházakhoz nem térnek be. December 28-án (hétfőn), 29-én (kedden) és 30-án (szerdán) az év végi munkanapi/iskolaszüneti hétfő–csütörtöki menetrend, 31-én (csütörtökön) napközben pedig az év végi munkanapi/iskolaszüneti pénteki menetrend lesz érvényben. A 2015. december 31-éről 2016. január 1-jére (csütörtökről péntekre) virradó éjjel az éjszakai járatok a megszokottnál sűrűbben közlekednek. Az ünnepi közlekedési rendről a BKK hamarosan bővebb tájékoztatást ad.

További részletek az adventi hétvégék közösségi közlekedéséről a BKK honlapján olvashatók.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés