Pótlóbuszok járnak a hétvégén a gödöllői HÉV egy szakaszán

​2015. november 7-én, szombaton az első járat indulásától, 8-án, vasárnap az utolsó járat indulásáig a H8-as HÉV helyett Mogyoród és Gödöllő, valamint Mogyoród és Szentjakab állomás között pótlóbusz szállítja az utasokat, pályafelújítás miatt. A felújítás idején a H8-as HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere M+H és Mogyoród között jár. A kimaradó szakaszon a H8-as pótlóbusszal, illetve a H8SZ jelzésű HÉV-pótló Telebusszal utazhatnak.

H8-as pótlóbusz

2015. november 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap Mogyoród H és Gödöllő H között H8-as jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat. A pótlóbuszon kerékpárok szállítása megengedett.

A Gödöllő H felé közlekedő H8-as pótlóbusz a Mogyoród H - Vasút utca - Gödöllői út - 3-as főút - Gödöllő, Szabadság út - Táncsics Mihály utca - Kossuth Lajos utca - Dózsa György út - Szabadság tér - Szabadság út - Állomás út - Állomás tér útvonalon halad az alábbi megállók érintésével:
•         Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         EGIS-telep (Szentjakab H): a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály utcában a Kossuth Lajos utca torkolatát megelőzően,
•         Gödöllő, Szökőkút: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő, Szabadság tér H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő, Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő H: Állomás úton az Ady Endre sétány torkolatát követően a VOLÁN megállóban.

A Mogyoród H felé közlekedő H8-as pótlóbusz a Gödöllő H - Állomás tér - Állomás út - Szabadság út - Szabadság tér - Dózsa György út - Kossuth Lajos utca - Táncsics Mihály utca - Szabadság út - 3-as főút - Mogyoród, Gödöllői út - Vasút utca útvonalon halad az alábbi megállók érintésével:
•         Gödöllő H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő, Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő, Szabadság tér H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály úton az Erzsébet királyné körút torkolatát megelőzően,
•         EGIS-telep (Szentjakab H): a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye.

H8SZ jelzésű HÉV-pótló Telebusz

2015. november 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap reggel 8 óra és 21:30 között Mogyoród H és Szentjakab H között H8SZ jelzéssel HÉV-pótló igényalapú pótlóbusz, úgynevezett Telebusz is közlekedik. A Telebusz csatlakozást biztosít a Mogyoródra közlekedő H8-as pótlóbuszhoz és a H8-as hévhez is. A pótlóbuszon kerékpárok szállítása nem megengedett.

A Szentjakab H felé közlekedő H8SZ HÉV-pótló Telebusz a Mogyoród H - Vasút utca - Gödöllői út - Szadai út - Jakabpusztai pihenő útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:
•         Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
•         Szentjakab H: ideiglenes megálló a Szentjakab parkfalu északi bejáratán belül a Szadai út felől.

A Mogyoród H felé közlekedő H8SZ HÉV-pótló Telebusz a Szentjakab H - Jakabpusztai pihenő - Szadai út - Gödöllői út - Vasút utca útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:
•         Szentjakab H: ideiglenes megálló a Szentjakab parkfalu északi bejáratán belül a Szadai út felől,
•         Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye.

Az igényalapú közlekedés rendje

A H8SZ mikrobuszjárat csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a 06 1 3-BKK-BKK (06 1 3-255-255-ös) telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel, azonban amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes utazásiigény-bejelentés nélkül igénybe lehet venni. A módszer előnye, hogy a busz kizárólag az utasok által ténylegesen igénybe vett útszakaszt járja csak be, nem kell üresen közlekednie, és sem zaj-, sem környezetszennyezéssel nem terheli a zöld-, lakóterületeket. A járatot a BKK normál díjszabásával lehet igénybe venni, azaz a HÉV-jegyek és bérletek használhatóak, az arra jogosultak részére pedig ingyenes az utazási lehetőség. A HÉV-menetjegy a buszvezetőnél is megvásárolható.

Díjszabási tájékoztató
A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az Üzletszabályzat V.1.1. pontjának hév kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.
 
A HÉV-pótlóbusz Gödöllő, Szökőkút és Gödöllő, Szabadság tér H közötti utazásoknál (ezek azonos HÉV megállóknak minősülnek) menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.
A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 
Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés