Múzeumok Majálisa a BKV-nál

​Idén immáron huszadik alkalommal rendezik meg a múzeumok hagyományos kétnapos seregszemléjét, a Múzeumok Majálisát, amelyhez ismét csatlakozik a BKV Zrt. is. Az eseményre az idei évben május 16-17-én (szombat-vasárnap) 10.00 – 18.00 óra között kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.
 
A hagyományokhoz hűen a BKV múzeumai idén is képviseltetik magukat az eseményen, ahol a fővárosi közlekedés változásait, érdekességeit ismerhetik meg az érdeklődők. A BKV múzeumok standján ezúttal a BKV 100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés emlékév jegyében tekintjük át az elmúlt évszázadot egy helyszíni fotókiállítás és a hozzá kapcsolódó, különböző korcsoportok részére összeállított foglalkoztatók segítségével.

A feladatlapok kitöltői nemcsak városismereti, közlekedéstörténeti tudásukat  tesztelhetik, a helyesen válaszolók apró ajándéktárgyakkal is gazdagodhatnak. A legkisebbek a fővárosi autóbusz-közlekedés múltján végigkalauzoló saját időkereket is készíthetnek.

A közlekedés (történet) iránt érdeklődőknek lehetősége nyílik különböző könyvek, BKV-s ajándéktárgyak megvásárlására is. A majálison résztvevő több mint 100 muzeális intézményen kívül számos érdekesség, családi- és gyermekprogram, koncertek, táncbemutatók, kézműves foglalkozások és vásár várja az érdeklődőket. A rendezvényre a belépés ingyenes.

BKV Zrt.