Másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3 versenyt

A sajtótájékoztató résztvevői (b-j): Simicskó István államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Bátorfi Béla MTSz elnök, Uwe Weigert, a WTC európai licencigazgatója és Kropkó Péter ügyvezető

​Augusztus 22-én másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at, amely tavaly a több ezer induló értékelése alapján világelső lett az először megrendezett triatlonversenyek között. A  verseny útvonalát és helyszínét a Főváros biztosítja.

A tavalyi Ironman elsöprő sikere is azt bizonyítja, hogy Budapest infrastrukturálisan, gazdaságilag és sportszakmai felkészültséget tekintve egyaránt kiváló versenyhelyszín – mondta az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes. Kiemelte: büszke arra, hogy Budapest felkerült a világhírű triatlonversenyek térképére. – A nemzetközi sportszervezeteknek érdemes hosszú távon is Budapestben gondolkodniuk – jelentette ki. Szólt arról, hogy a tavalyi Ironman 70.3 a sportszakmai mellett gazdasági siker is volt, és több milliárd forint bevételt hozott a magyar gazdaságnak.

A sajtótájékoztató keretében Kropkó Péter hatszoros Ironman-győztes, 12-szeres magyar bajnok triatlonversenyző, a Kropko Promotion ügyvezetője átadta azt az oklevelet Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesnek, amellyel köszönetét fejezte ki, hogy a Főváros támogatásával hozzájárult a versenysorozat sikeres megrendezéséhez.

Simicskó István sportért felelős államtitkár azt mondta: van értelme annak, hogy a kormány a triatlon mellé állt és támogatja a versenyt, mert ez a sportág dinamikusan fejlődik.

Uwe Weigert, a World Triathlon Corporation (WTC) európai licencigazgatója a tavalyi viadal méltatása után arról beszélt, hogy az idén több mint 4000 versenyző részvételére számítanak. Eddig 57 országból regisztráltak sportolók, véleménye szerint ez a szám 60 fölé emelkedik majd.

Kropkó Péter a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy mi lettünk a legjobb elsőversenyes rendezők, és bízom benne, a színvonalat az idén is tartani tudjuk, ugyanakkor több szurkolót szeretnék látni a pálya mellett."

A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet - innen az elnevezés - kell egyhuzamban teljesíteniük. Az egyik idei újdonság az 5i50 Budapest elnevezésű verseny, amely 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból áll.

 

Hírek

RSS megtekintés