A Főváros is támogatja az ötven nap múlva kezdődő női kosárlabda Eb-t

A sajtótájékoztató résztvevői a SYMA Rendezvényközpontban (b-j): Vajda Anna, Ivkovicsné Béres Tímea, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Szalay Ferenc MKOSZ elnök, Bodrogváry Iván EB szerv.biz. igazgató és Gáll Tamás edző
Ötven nap múlva, június 11-én kezdődik a női, közös magyar-román rendezésű kosárlabda Európa-bajnokság. Az ennek apropóján tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a kontinensviadalon 20 ország válogatottja vesz részt. Kiemelte, hogy a bajnokság komoly turisztikai jelentőséggel bír a főváros számára.
 
A főpolgármester-helyettes emlékeztetett rá, hogy Budapesten évről-évre világversenyek sorozatát rendezik. Mivel a kosárlabda a világ második legnépszerűbb labdajátéka a futball után, különösen megtisztelő, hogy Budapest adhat otthon a mostani Eb-nek – hangsúlyozta.
 
A meccseket hét városban – Sopronban, Szombathelyen, Győrben, Debrecenben, Budapesten, illetve Nagyváradon és Temesváron –, az elődöntőket és a döntőt pedig a magyar fővárosban tartják.
 

Hírek

RSS megtekintés