Tízmillió forint értékű ajándékot vittek a közműcégek a MikulásGyárba

Tarlós István főpolgármester – mint a MikulásGyár fővédnöke – hétfőn ünnepélyes keretek között, a közműcégek vezérigazgatóival közösen adta át az összegyűjtött adományokat a MikulásGyárnak.
 
A főváros és a közszolgáltató társaságok mintegy tízmillió forint értékű adományt gyűjtöttek össze a rászorulóknak; ezek között akadnak kisebb ajándékok, mint zsírkréták, stresszlabdák, valamint a közműcégek által nyújtott szolgáltatások.
 
„Ilyennek kellene lennie az életnek karácsonykor, amikor nincsenek erősek és gyengék, nem lehetnek győzők, illetve legyőzöttek. Inkább azon kellene tűnődni, hogyan kellene egymással összefogni” – fogalmazott Tarlós István az adományok átadásakor. Hozzátette, ennek a városnak elsősorban nyugalomra, békességre van szüksége, „nem igaz, hogy az emberek állandóan csak a negatív hírekre várnak.  Ennek jegyében kívánok minden budapestinek áldott karácsonyt és egy békés, boldog új évet!” – zárta szavait Tarlós István.
 
Az átadás után a főpolgármester és a cégvezetők megtekintették a MikulásGyár csomagolóüzemét, ahol maguk be is csomagolták az oda vitt ajándékokat.
 
Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) kommunikációs és PR-igazgatója elmondta, hogy a BVK-n kívül a Főtáv, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Vízművek, a Díjbeszedő Holding Zrt., az Elmű, a Főkert Nonprofit Zrt. járult hozzá az adományozáshoz. A Fővárosi Gázművek egymillió forint értékben gáz-, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pedig 2,5 millió forint értékű egyéb szolgáltatást biztosított.