Társadalmi egyeztetésre bocsátjuk a közösségi költségvetés általános szabályairól szóló rendelet koncepcióját

Budapest Főváros Önkormányzata társadalmi egyeztetésre bocsátja a fővárosi közösségi költségvetés általános szabályairól szóló rendelet koncepcióját. 

A közösségi költségvetés a 2020-as indulása óta több tízezer budapestit mozgatott meg (az első évben körülbelül 13 000, a második évben körülbelül 22 000 szavazat érkezett). A közösségi költségvetés megvalósítása során az elmúlt két évben felgyűlt tapasztalatok alapján a Fővárosi Önkormányzat a programra vonatkozó fő szabályok rendeleti szintű szabályozását tervezi. Évről-évre visszatérő, rendszeres, a budapestiek széles körét érintő programról van szó, az ilyen tárgyköröket pedig rendeletben célszerű szabályozni. A rend​eleti szabályozás a program tartalmát, működését lényegesen nem változtatná meg, azonban kiszámítható, stabil keretet adna. A rendelet fő célja, hogy kiszámítható módon határozza meg a közösségi költségvetés kereteit.  

A koncepcióval kapcsolatban 2023. június 12-ig van lehetőség az írásbeli vélemények, hozzászólások megküldésére a nyitott@budapest.hu elektronikus levelezési címre. Annak érdekében, hogy a lehető legrészletesebben megvitathassuk a felmerülő kérdéseket, minden érdeklődőt várunk egy másfél órás online konzultációra 2023. június 5-én délután 15:00 órakor. A konzultáció valamennyi érdeklődő számára nyitott, erre a hivatkozásra kattintva lehet a beszélgetéshez csatlakozni. Az eseményről a jegyzőkönyv elkészítése érdekében kép- és hangfelvétel készül. 

A koncepció véleményezését követően – az észrevételeket, megjegyzéseket, javaslatokat figyelembe véve – július folyamán tervezzük a rendelet kodifikált szövegét ismét egyeztetésre bocsátani. A Fővárosi Közgyűlés általi elfogadás esetén a rendelet​​ a közösségi költségvetés következő, 2023/2024-es ciklusának megkezdése előtt hatályba léphet. 

Köszönjük értékes hozzájárulását rendelet megalkotásához! 

A közösségi költségvetés általános szabályairól szóló rendelet koncepcióját ide kattintva érhetik el​. 

Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva érhetik el

FRISSÍTÉS: az írásbeli véleményezés határideje korábban <június 5-ként> tévesen szerepelt oldalunkon. A véleményezés tényleges határideje 2023. június 12, éjfél. A hibáért szíves elnézésüket kérjük!​
​