Pályázati felhívás a Közösségi „szereld magad” műhely támogatására

Budapest Főváros Önkormányzata a Fővárosi Közgyűlés 234/2023. (03.29.) határozata alapján pályázatot ír ki Közösségi „szereld magad" műhely kiépítésére és meghatározott ideig való üzemeltetésére. A pályázat a fővárosi közösségi költségvetés egyik ​​​nyertes ötleteként valósul meg.

A holland „Repair café" mintájára olyan hely megnyitására és üzemeltetésére adható be pályázat, ahol a rendelkezésre álló eszközökkel és szakértői segítséggel mindenki maga javíthatja meg elromlott tárgyait. A közösségi műhelyben mindenki képezheti magát, szakemberek segítségével megtudhatja, hogyan működnek a dolgok. Alkalmi előadásokon, bemutatókon, valamint rendszeres klubokon, szakkörökön keresztül találkozhatnak a fővárosiak hasonló érdeklődésű emberekkel, ezáltal közösségek alakulhatnak ki. Ezáltal a műhely közművelődési tevékenységet is végez.

A pályázónak fenn kell tartani a tevékenység folytatásához szükséges helyisége(ke)t, és be kell szerezni az alapvető felszerelést (szerszámok, kisgépek, műszerek). A műhelynek közzé tett nyitvatartással kell rendelkeznie, és nyitvatartási időben szakembert kell biztosítani a vállalt profil(ok)ban.

A pályázónak a támogatásból minimum három évig fenn kell tartani a tevékenységet. Az elbírálás során előnyt élvez az, aki hosszú távon fenntartható tevékenységre dolgoz ki tervet és vállal garanciát.

Pályázatot nyújthatnak be gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági társaságok és civil szervezetek.

Jelen felhívásban rendelkezésre álló forrás: 50.000.000 Ft a közösségi költségvetés keretéből. A Fővárosi Önkormányzat szándéka szerint egy nyertest fog hirdetni.

A pályázatot online kell benyújtani. A pályázat kiírása és részletes útmutatója, a kapcsolódó űrlapok elérhetők az oldal alján.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. május 31.

A pályázatok bírálati határideje: 2023. július 31.​


Az online pályázati űrlap ide kattintva​ érhető el. Az űrlap kitöltése önmagában nem elegendő, e-mailben is szükséges mellékleteket csatolni. Kérjük, mindenképpen olvassa el a Pályázati kiírás és útmutató című dokumentumot!​


Dokumentumok
2_PÁLYÁZATI KIÍRÁS ÉS ÚTMUTATÓ.pdf​​
3_sz_melléklet_költségvetési_űrlap.xlsx
4_sz_melléklet_ÁFA_nyilatkozat.docx
5_sz_melléklet_átláthatósági_nyilatkozat.docx
6_sz_melléklet_átláthatósági_nyilatkozat2.docx
7_sz_melléklet_támogatási_szerződés_minta.pdf
​​Adatkezelési tájékoztató