Júliusban összeül a Nyitott Budapest civil munkacsoport

A Nyitott Budapest munkacsoport 2023. július 3-án 15 órai kezdettel megtartja ötödik plenáris ülését.  

A véleményező és javaslattevő fórumként működő munkacsoportok 2021-ben indultak el, hogy a civil-önkormányzati diskurzus folyamatos fenntartását segítsék. Ennek céljából a Nyitott Budapest munkacsoport az állampolgári részvétel, az átláthatóság, az innováció, valamint a kultúra értékeinek megőrzése és fejlesztése területén ​​aktív. 

A soron következő júliusi ülésen két témát vehetnek napirendre a munkacsoporttagok. Terv szerint, elsőként az üresen álló önkormányzati ingatlanok civil hasznosításáról, a korábban tervezett rövidtávú hasznosítási projektre kiírt pályázat tanulságairól lesz szó, a civil visszajelzések megvitatásával együtt. Ezt követően a Budapesti Polgári Kezdeményezés eddigi tapasztalatai és lehetséges fejlesztési irányai kerülnek bemutatásra és megtárgyalásra. 

A munkacsoporttagok június 23-ig tehetnek a napirendet érintő módosító, illetve új napirendi pont felvételére irányuló javaslatot, ezeket a civiliroda@budapest.hu címre lehet beküldeni. 

Az ülés ezúttal is hibrid módon fog zajlani, így személyesen a Fővárosi Önkormányzat épületében és online is lehetőség lesz a csatlakozásra. A személyes jelenléthez regisztráció szükséges, melyet június 29-ig ezen lin​ken lehet elvégezni: kattintson ide a regisztrációs űrlap kitöltéséhez. Az önkormányzat épületébe (1052 Budapest, Városháza u. 9-11.) való belépéshez szükséges információkat a regisztrációt követően fogjuk kiküldeni. Online a következő linkre kattintva tud csatlakozni az eseményhez: kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz


Az ülésre szóló meghívót innen lehet letölteni​. 

A munkacsoportok üléseiről készült korábbi anyagok itt érhetők el.   

Ha szervezete szeretne valamelyik munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken teheti meg