Idei első plenáris ülését tartotta meg az Esélyteremtő Budapest munkacsoport

2023. április 5-én lezajlott a Fővárosi Önkormányzat esélyegyenlőséggel, esélyteremtéssel, egészséggel és lakhatási ügyekkel foglalkozó civil munkacsoportjának első 2023-as plenáris ülése. Az Esélyteremtő Budapest munkacsoport ülésén a Fővárosi önkormányzat munkatársain kívül 18 civil szervezet képviselője vett részt.  

Az ülésen négy napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: A családon belüli erőszak elleni stratégia tervezett célkitűzéseiről, valamint a hajléktalan embereknek nyújtott rendkívüli települési támogatások felülvizsgálatáról esett szó. A munkacsoporttagok ezen túl beszámolót hallhattak a Fővárosi Helyi Esélyegyenlőségi Program (2023-2027) előkészítésén dolgozó témacsoport munkájáról is. Negyedik napirendi pontban a munkacsoport egyik civil tagja, a Retropajzs Egyesület a HIV-vel Élőkért számolt be a szervezet munkájáról, a magyarországi - és ezen belül a budapesti - HIV/AIDS-helyzetről, a HIV-prevencióban történő önkormányzati részvételi lehetőségekről, valamint a december 1-i AIDS-világnap figyelemfelhívó szerepéről. 

Az Esélyteremtő Budapest egyike a 2021 tavaszán alakult civil munkacsoportoknak. A Zöld Budapest, a Nyitott Budapest és az Esélyteremtő Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport tematikájához kapcsolódó, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. További két munkacsoport, az Aktív és a Fiatal Budapest a 2022 októberi rendeletmódosítással indult el. A Fiatal Budapest 2023. május 4-én tartja első, alakuló ülését. 
  ​​
Az Esélyteremtő Budapest ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható​, a munkacsoportok korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el​.