Hátrányos helyzetű gyermekeken segítettek a bokszolók

​​
Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Amatőr Boksz Szövetség az idei évben 17 egyesület számára ajándékozott karácsonyi sportszer-csomagot, melyet az egyesületek hátrányos helyzetű bokszoló gyermekek részére juttatnak el.

A meghívottak csoportképe

Az ajándékok átadása ünnepélyes keretek között zajlott, Gy. Németh Erzsébet Főpolgármester-helyettes Asszony köszöntő beszédében elmondta, hogy:

Az ökölvívás, sok fiatalt húz be az utcáról. A boksz -tetszik ez a világnak vagy sem-, nem golf vagy tenisz. Az ökölvívás nem az elit sportja. A boksz sokaknak néha az egyetlen lehetőség és kapcsolódás a közösséghez és a társadalomhoz, a felemelkedés egyetlen útja. A főváros pedig azokat támogatja, akik tehetségesek és rászorulnak a segítségre. Mert Budapest nemcsak a kiváltságosoké, Budapest mindenkié!"

Gy. Németh Erzsébet ajándékcsomagot ad át

Az átadón többek között megjelent a Kovács Mária kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, tizenháromszoros Magyar Bajnok, a legeredményesebb magyar bokszoló. Tiszteletét tette Nagy „Csonttörő" János többszörös Magyar Bajnok, Európa Bajnok, többszörös világbajnoki címvédő. Kótai Mihály, aki 38 győzelmet aratott (ebből 18 KO), valamint Bedák Pál kadet Európa-bajnok, junior Európa-bajnok, junior világbajnok.

A Fővárosi Önkormányzat eddig is szívügyének tekintette a hátrányos helyzetű sportolók segítését, és a jövőben is elkötelezett híve lesz a rászorulók felkarolásának. 

Köszönjük a box- közösség áldozatos munkáját, mellyel reményt és közösséget nyújtanak a nehéz sorban élő gyermekeknek!

Becsomagolt sporteszközök