Új éjjeli menedékhely nyílik a rászorulóknak

Krízisszállást alakítottak ki a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Akadémia utcai székházának színháztermében

A Főpolgármester - tekintettel a fővárost is érintő, és várhatóan több napig tartó extrém hidegre - elrendelte, hogy ma 18 órától a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) V. kerület, Akadémia u. 1. sz. alatti székháza színháztermét nyissák meg a rászorulók számára. Az éjszakai tartózkodáshoz szükséges matracokat és az alapvető élelmezést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a főváros szociális intézménye, a BMSZKI biztosítja.

A FÖRI székházában első lépcsőben 50 krízishellyel növelik a szociális ellátók által üzemeltetett állandó és ideiglenes férőhelykontingenst (amelynek kihasználtsága egyébként 90-93% között van). Ha szükséges, akkor további éjjeli és nappali tartózkodásra alkalmas krízishelyeket nyit meg a Fővárosi Önkormányzat. A Főpolgármester egyeztetett a fővárosi hajléktalankonzorcium vezetőivel, akik indokoltnak tartják az intézkedést.

Ezzel párhuzamosan a Főpolgármester utasította a FÖRI közterület-felügyelőit és természetvédelmi őreit, hogy - a hajléktalanok túléléséért alakult jelzőrendszer részeként - különös figyelmet fordítsanak az életvitelszerűen utcán, közterületen tartózkodókra, és próbálják meg meggyőzni őket, hogy legalább az aluljárókba vagy egy közeli ideiglenes krízismenedékhelyre húzódjanak, illetve amennyiben szükséges, szervezzék meg az odajuttatás feltételeit.

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság

Hírek

RSS megtekintés