Folyamatosan érkeznek az új buszok a fővárosba

Új szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz a 103-as vonalán

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján újabb 15 vadonatúj szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz állt forgalomba Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett autóbuszokkal 73-ra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. Augusztusban, a nyári tanítási szünetben így már mindennap kizárólag alacsonypadlós autóbuszok közlekednek a fővárosi vonalakon.

Ismét fiatalodott a járműflotta, javul a közszolgáltatás színvonala: a BKK megrendelésére 15 vadonatúj, alacsonypadlós MAN Lion’s City A21 szóló autóbusz kezdte meg a szolgálatot Budapesten, 2017. augusztus 1-jén a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében. Ennek köszönhetően már nemcsak hétvégéken és éjszakánként, hanem a tanítási szünetben hétköznap is csak akadálymentes autóbuszok közlekednek a fővárosban, amelyek több mint 90%-a légkondicionált. Kötöttpályás járművek pótlása esetén – eseti jelleggel – magaspadlós autóbuszok is részt vehetnek a közlekedésben, azonban a BKK arra törekszik, hogy ilyen esetekben is a lehető legtöbb akadálymentes és légkondicionáló berendezéssel felszerelt jármű közlekedjen.

A járművek maximálisan megfelelnek a modern kor igényeinek:

  • az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők,
  • az utasok kényelme érdekében a járművek jobb oldala az ajtó kinyitásakor kismértékben lesüllyeszthető, valamint kihajtható rámpával rendelkeznek, megkönnyítve a mozgásukban korlátozottak számára a közlekedést,
  • olyan biztonsági rendszerrel látták el a járműveket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy annak táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó,        
  • a nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá az utazást,
  • beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért kamerarendszer is működik a buszokon.

A mostani járművekkel együtt a VT-Arriva Kft. a nyáron már összesen 30 vadonatúj MAN Lion’s City A21 járművet helyezett forgalomba, korábban pedig a BKV üzemeltetésében 43 új Mercedes Conecto busz kezdte meg az útját. A fejlesztések tovább folytatódnak: a Fővárosi Önkormányzat tervei szerint szeptemberben további 15 vadonatúj szóló MAN Lion’s City A21 típusú alacsonypadlós autóbusz áll majd az utasok rendelkezésére.

Főpolgármesteri Hivatal

Kommunikációs Igazgatóság

 

Hírek

RSS megtekintés