Állati (jó) Könyvtár: olvasás- és könyvnépszerűsítő hétvégi programot szervez az állatkert

​A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fennállásának 110. és az Állatkerti Mozgókönyvtár elindításának 100. évfordulója alkalmából Állati (jó) Könyvtár néven olvasás- és könyvnépszerűsítő játéksorozat kezdődött a Fővárosi Növény-és Állatkertben.

- 1914. május 1-én sikeres együttműködés indult útjára a Fővárosi Könyvtár és a Budapest Székesfőváros Állat- és Növénykertje között. Az elgondolás az volt, hogy az állatkertbe látogató közönséget érdekes természetismereti olvasmányokkal lássák el. Most, a sikeres közös vállalkozás centenáriuma alkalmából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár újra beköltözik az állatkertbe, ahol felelevenedik a száz évvel ezelőtti kor hangulata – mondta Tarlós István. 1914. május 1-én sikeres együttműködés indult útjára a Fővárosi Könyvtár és a Budapest Székesfőváros Állat- és Növénykertje között. Az elgondolás az volt, hogy az állatkertbe látogató közönséget érdekes természetismereti olvasmányokkal lássák el. Most, a sikeres közös vállalkozás centenáriuma alkalmából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár újra beköltözik az állatkertbe, ahol felelevenedik a száz évvel ezelőtti kor hangulata – mondta Tarlós István.

Az irodalom, regények, versek, mesék kedvelői kortárs írókkal, költőkkel is találkozhatnak a hétvégén, akik állatokhoz kapcsolódó műveiket hozzák el ebből az alkalomból. A száz évvel ezelőtti rendezvényen egy csacsifogat is elindult az állatkertben, amelyen rendhagyó módon könyvek sorakoztak. A mostani, múltidéző rendezvényen a könyvtári enteriőrt idéző sátor mellett a hajdani jármű rekonstruált változata is megtalálható lesz.

Az esemény hivatalos megnyitóján átadták az új Ausztrál ösvényt és a Pampakifutót is. Az előbbiben a közönség akár be is mehet a kenguruk és az emuk közé. Utóbbi a sörényes hangyászok otthona: ezt a különleges állatot több mint egy évszázada nem láthatta az Állatkert közönsége.

Hírek

RSS megtekintés